top of page
Diseño sin título (4).png

Szoptatásra felkészítő online kurzus

Élvezd minden pillanatát ennek a vissza nem térő csodálatos időszaknak. Az, hogy valakinek van teje, nem szerencse kérdése. Megmutatom mi befolyásolja. 

Ha szeretnéd megtanulni, hogy működik a tejtermelés, honnan tudod, hogy van elég tejed a kisbabád számára, ha nem akarod te sem elhinni, hogy a szoptatás fáj, szeretnéd élvezni ezt az időszakot, anyatejjel táplálni a babád ameddig csak szeretnétek, akkor ez a kurzus neked való.

IMG_7502.HEIC

A kórházas webinárium után…

Remélem te is látod már, hogy mennyire fontos, hogy ismerd meg a szoptatás alapjait még a várandósság előtt. Mennyi mindenen félre tud csúszni a szoptatás kezdete egy-egy nem megfelelő tanácstól. Bízom benne, hogy már érted, hogy a szoptatásra ugyanúgy fel kell készülni, mint a szülésre, hogy harmóniában, békében, a tudással a kezedben tudj döntéseket hozni a mindennapokban. 

 

Te is tudsz szoptatni!

 

Ha megismered a tested, hogyan működik a tejtermelés, mi az ami negatív irányba befolyásolja a szoptatás sikerét, hamar fogod tudni melyik tanácsot fogadd meg és melyiket ne. Ahogy azt is tudni fogod, hogy hogyan reagálj, hogy kezeld az esetleges problémákat a szoptatás során, mint pl lehet egy tejcsatorna elzáródás.

Pontosan tudom mennyire nehéz, amikor megszületik a babád, és rád szakad a felelősségtudat, hogy akkor most tartsd életben. Szoptass, oké, de hányszor, hogy, milyen pózban, honnan tudom, hogy elég, ha fáj miért fáj? Azért sír mert éhes? Akkor most még sincs elég tejem?

Számomra sem ismeretlenek a szoptatást övező problémák, első babás aggodalmak.

Nekem is volt részem a következő problémákban:

alacsony súllyal született babák

Befelé forduló mellbimbó

lenőtt nyelvfék

pótlás adás, úgy hogy az támogassa a szoptatást

nem megfelelő súlygyarapodás

fájdalmas, vérző seb a mellszívó nem megfelelő használata miatt

emiatti állandó aggódás

mindezt frissen szülve, hormon hullámvasúton ülve, éjszakázástól kimerülve

A 0-ról megoldani mindezt pokoli nehéz. Százszor könnyebb, ha van egy alap, amire támaszkodhatsz, tudod mit kell tenni a probléma megoldásáért, csak menned kell az úton és egyesével oldani meg a dolgokat.

Készen állsz a felkészülésre?

6.png

Ki készít fel téged a szoptatásra?

Bodnár Vivien vagyok, most még 2, februártól pedig 3 gyermekes édesanya, szoptatási tanácsadó, dietetikus hallgató. 

 

A Bodnár Vivien Szoptatástámogatás alapítója. 

 

Spanyolországban tanultam a szoptatásról, itt lettem szoptatási tanácsadó. Olyan, a szakmában neves orvosoknál végzek továbbképzéseket mint pl.: Dra Carmen Vega, aki a szoptatás és nyelvfék kapcsolatára specializálódott vagy Marcos Camacho Avila.

 

Tisztában vagyok vele, hogy milyen nehéz lehet a szoptatás kezdete, ha problémák merülnek fel és nem találsz megfelelő segítséget, megfelelő időben. 5 éve, az első fiam születésénél még nem tudtam semmit a szoptatásról, úgy voltam vele, hogy vagy tudok, vagy nem, de az, hogy tudok de az lehet nehéz, az meg sem fordult a fejemben. Szülés után egy elég erős pofára esésből felállva döntöttem el, hogy márpedig ezt nekem meg kell tanulnom és tovább kell adnom más anyukának, mert 1-2 apróságon egy egész szoptatás múlhat. 

 

Nagyon sok tévhit, félinformáció terjeng az interneten, és lássuk be a rokoni kör sem a legmegbízhatóbb tanácsos ilyenkor, mert van hogy még szülés előtt elveszi a szoptatástól egy anya kedvét a szoptatásos rémtörténetekkel. A kórházakban pedig, ahogy láttátok a webinárban próbálnak segíteni a maguk módján, de nincs rá idő, pénz a továbbképzésre és 1-2 instant tippet adnak az anyának, ami sokszor sajnos teljesen elavult tévhiteken alapszanak, majd kimennek a szobából, anya pedig magára marad az újszülött babájával tele kérdésekkel és aggodalommal a fejében.

IMG_7464.HEIC

Várandósan te is hallottál már különböző szoptatási nehézségekről a barátnőktől, rokonoktól? Ha nem az első babád várod, akkor pedig volt már esetleg valamilyen negatív tapasztalatod is, ami miatt a szoptatást nehéznek, nyűgnek, egy stresszes időszaknak élted meg?

IMG_7383.HEIC

Szeretnéd magabiztosan kezdeni a szoptatást?

Szeretnél hiteles információ birtokában döntéseket hozni a kisbabád táplálását illetően?

Szeretnéd megismerni a tested, honnan tudod van-e elég tejed és nem pánikolni minden síráskor, hogy éhes a babád?

Szeretnéd, ha érthetően, összeszedetten mondaná el mindezt neked valaki?

Tudni szeretnéd, hogy miért nem szerencse kérdése, hogy van-e tejed, és hogy mivel tudod VALÓBAN befolyásolni?

Szeretnéd tudni, ha bármi probléma merülne fel, azt hogyan tudod hatékonyan orvosolni?

Szeretnéd tudni, mibe kapaszkodhatsz, mik a jelei egy sikeres szoptatásnak?

Szeretnéd azt mondani te is, hogy a szoptatás nem fáj, és nem normális ha fáj?

AKKOR EZ A FELKÉSZÍTŐ KURZUS NEKED VALÓ!

Ezen a kurzuson megtanulod majd:

A szoptatás elméleti alapjait; hogyan történik a tejtermelés, mi befolyásolja, mi nem, miért is jó szoptatni egyáltalán.

Az aranyóra és a bőrkontaktus fontosságát, az első napok jellegzetességeit.

Hogy mi is az az igény szerinti szoptatás és miért van tejtermelés csökkentő hatása annak, ha valaki direkt 3 óránként szoptat csak.

A mellrehelyezés fortélyait, alapokat, hogy ne fájjon és hatékony legyen a cicin töltött idő.

Szoptatási nehézségek kezelését,pl sebesedés, mellgyulladás.

Megtanulod kezelni a növekedési ugrásokat, szopi sztrájkokat, hogy ne tévesszen meg és ne kezdj el feleslegesen aggódni.

Hogy honnan tudod, hogy hatékony-e a szoptatás, megfelelő-e babád súlygyarapodása, valóban szükség van-e pótlásra, és ha igen azt hogyan add, hogy a lehető legszoptatásbarátabb mód legyen.

IMG_7408.HEIC

Mi az a cumizavar és mi a veszélye.

Mit tartalmaz a Szoptatásra Felkészítő Online Kurzus?

Agregar un subtítulo (17).png
Agregar un subtítulo (15).png
Agregar un subtítulo (16).png
Agregar un subtítulo (18).png

A kurzus részletes felépítése 1. Elméleti alapok Szoptatás pozitív hatásai anyára és babára. A tejtermelés elmélete- ismerd meg a tested (első hátsó tej, kereslet- kínálat, éjjeli szoptatás). Előtej, érett anyatej, tejbelövellés. Kizárólagos szoptatás és a tápszer. 2. Kezdeti időszak Az aranyóra, bőrkontaktus és rooming-in. Igény szerinti szoptatás, korai éhségjelek felismerése. Az első napok jellegzetességei, sárgaság, a babák viselkedési formái. Erős tejleadó reflex, túltermelés, alultermelés. 3. Mellrehelyezés és szoptatási pozíciók Bölcsőtartás. Kereszttartás. Hónaljtartás. Fekve szoptatás. Nyugágy tartás. Lovacska póz/ Ülve szoptatás. Különleges testhelyzetek egy probléma célzott megoldására. 4. Növekedési ugrások és szoptatási nehézségek Növekedési ugrások. Túltelítődés. Mellgyulladás, tályog. Kisebesedés. Tejcsatorna elzáródás. Tejkő. 5. Honnan tudhatod, hogy elég a tej, amit a babád kap, és hogyan adhatsz neki pótlást szoptatásbarát módszerrel Hogyan tudhatod, hogy hatékonyan szopizik a baba. A szoptatott babák gyarapodása. Elég-e a tej, jó-e a súlygyarapodás. Mikor lehet valóban kevés a tej? Szoptatásbarát segédeszközök. Cumizavar. Kassing-módszer. 6. Gyakori kérdések Szoptatós étrend. Szoptatás és sport. Szoptatás mint fájdalomcsillapítás. Mell tisztán tartása. Tejserkentők használata. Gyógyszerszedés szoptatás alatt. Apa, hogy veheti ki a részét a szoptatásból.

Pénzvisszafizetési garancia.png

Aggódsz, hogy megéri-e a Szoptatásra felkészítő kurzus?

Biztos vagyok benne, hogy hasznosnak fogod találni az anyagokat, ezért garanciát is vállalok!

Ha a vásárlástól számított 48 órán belül valamiért mégsem vagy elégedett az anyaggal, és ezt jelzed nekem e-mailben 48 órán belül, akkor visszautalom neked a teljes vételárat. Ha nem jelzel, a kurzus költségét nem tudom visszatéríteni a későbbiek során.

A szoptatásra felkészítő online kurzus 12.990 Ft.

A vásárlásnál a rendszer először azt kéri, hogy regisztrálj. Az email fiókodba küldött megerősítő linkre kattintás után újra a vásárlási oldalra érkezel, ahol az előzőleg megadott címmel és jelszóval bejelentkezve tudod véglegesíteni a fizetést. 

Fizetés

Jelenleg nem vagyok várandós és nem is szoptatok. Ilyenkor is hasznos lehet ez a kurzus?

A felkészülést én úgy gondolom, hogy nem lehet elég korán kezdeni. Magabiztosságot szerezni, a tévhiteket már előre ismerni és elraktározni, hogy mi az, ami csak mende-monda már a babatervezés idején jól jön.

Már megszületett a kisbabám, de nem vagyok biztos benne, hogy minden rendben a szoptatással. Ebben az esetben is hasznos lehet?

Természetesen. Igaz, hogy a kezdeti időszak, a kórházban töltött napok már lehet elmúltak ebben az esetben, de az elméleti alapok, hogy hogyan működik a tejtermelés, értsd a miérteket, valamint a mellrehelyezés rész, nagyon hasznos lehet, ha fájdalmad van, nem érzed hatékonynak a szopit, vagy nem tudod, hogyan tudod eldönteni, hogy jó úton jártok egyáltalán.

Milyen fizetési módok közül tudok választani?Hogyan működik a bankkártyás fizetés?

Csak bankkártyás fizetés lehetséges. A gombra kattintva azonnal tudsz is fizetni a Stripe biztonságos fizetési felületén. A Stripe által elfogadott bankkártya típusok: összes Visa, Mastercard, Amex, ChinaUnionPay, JCB, Diners, Visa Electron, Maestro. Bankkártyás fizetés esetén a tranzakció a külső banki partnerünk (Stripe) rendszerén keresztül történik. Ez egy teljesen biztonságos módja az online vásárlásnak, és én természetesen nem rendelkezem a bankkártya információiddal. A sikeres tranzakció után egy visszaigazoló e-mailt fogsz kapni.

Meddig érhetem el a kurzus anyagát?

Vásárlástól számított 6 hónapig elérhető a kurzus anyaga.

Hol érem el a kurzus anyagát?

Egy zárt felületen éred el, ahol vásárlás után aktiváljuk a hozzáférésed és ezután tudsz majd belépni.

Maradtak még kérdéseid?

 

A lenti GYIK szekció mindent megválaszol a kurzussal kapcsolatban. Ha mégis kérdeznél tőlem, a vivien@bodnarvivien.com email címen bátran tedd meg!

A kurzuson és a munkafüzetben leírt információk tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi és védőnői vizsgálatokat. Az ennek elmaradásából származó problémákért az oldal fenntartója nem vállal felelősséget. Az oktatási anyagok célja, hogy hasznos információkkal szolgáljon.

bottom of page