about image

Hiszem, hogy minden anya képes szoptatni a gyermekét, ha megfelelő információt és megfelelő támogatást kap.

Pontosan tudom, milyen érzés szülés után egy újabb nagy kihívással szembenézni.

Bodnár Vivien vagyok.

Három tündéri fiúcska édesanyja.

Szoptatási tanácsadó.

Tisztában vagyok vele, hogy milyen nehéz lehet a szoptatás kezdete.

Az első kisfiam születésénél még nem tudtam semmit a szoptatásról. Úgy voltam vele, hogy vagy tudok, vagy nem, de arra nem számítottam, hogy bár tudok, de az bizony korántsem olyan könnyű, mint amilyennek gondoltam.

Amikor végül kemény küzdelem árán sikerült legyőznöm a nehézségeket, úgy döntöttem, hogy szoptatási tanácsadóvá képzem magam, és így segítek azoknak az anyukáknak, akik hasonló kihívásokkal találják szembe magukat. Hogy ne kelljen átélniük azt, amit nekem- vagy legalábbis gyorsabban jussanak valóban működő tanácsokhoz, útmutatáshoz.

Nézd meg, hogyan segíthetek neked a szoptatásban!

Nagyon sok tévhit, félinformáció terjeng az interneten, és lássuk be: a rokoni és baráti kör sem a legmegbízhatóbb tanácsos ilyenkor. Mert bizony van, hogy még szülés előtt elveszi a szoptatástól egy anya kedvét mindenféle történetekkel.

A kórházakban pedig a kórházi dolgozók bár próbálnak segíteni a maguk módján, de az aktuális szoptatási ismeretek megszerzésére vagy továbbképzésre sajnos az esetek nagy részében se pénz, se idő nincsen. A frissen szült édesanya minden jóindulat ellenére sokszor elavult tanácsokat kap, a baba pedig a bevett rutin „áldozata” lesz: cukros vizet kap, cumisüvegből etetik, elszeparálják az anyukájától.

Pedig sokszor annyira pici dolgokon múlhat a szoptatás sikeressége!

about_oneabout_twoabout_three

Az én ismereteim a legfrissebb kutatásokon alapszanak, és a legelismertebb és legtapasztaltabb spanyol szakértőktől tanulok: Dra. Carmen Vega, gyermekorvos és IBCLC szoptatási tanácsadó, aki a szoptatás és nyelvfék kapcsolatára specializálódott, vagy Marcos Camacho Avila szülész, szintén IBCLC tanácsadó.

Rendszeresen járok konferenciákra és frissítem a tudásomat- emellett pedig gyakorló anyukaként a 3. kisfiammal élem meg a szoptatás csodáját.

Az elmúlt évek során több száz anyukának és babának segítettem a tanácsadásaimmal és workshopjaimmal. Néhány hónapja a Szoptatásra felkészítő kurzusom is elérhető, mellyel még több segítséget kérő édesanyához juthatok el.

Ha Te is szeretnéd felkészülten várni a babád érkezését, vagy tanácsadásra van szükséged a szoptatás során, nézd meg, hogyan tudok neked segíteni!

Szerdán császármetszéssel szültem meg a fiamat. A tanfolyam előtt teljesen szoptatási analfabéta voltam, de annyira sokat segített az első három modul, hogy 1) rögtön tudtam szoptatni 2) többen azt hitték, hogy nem az első babám, és rengeteg bókot kaptunk, ami a császármetszés után nagy eredmény volt számomra.

Items Image

Zsófi

November 15-én született meg a kislányom. Természetes szülés volt, azonnal mellre tettek és megvolt az aranyóra. Nagyon szépen köszönöm a tanfolyamot és a sok információt! Magabiztosan és abban a hitben mentem a kórházba, hogy tudok szoptatni. Az első nap elég nehéz volt, de a második napra már nagyon hatékonyak voltunk. A harmadik napon megjött a tejem és azóta minden gond nélkül élvezzük.

Items Image

Adrienn

Mindenkinek azt ajánlom, hogy már a várandósság alatt kezdje el a szoptatásra való felkészülést, keressen valakit, akiben megbízik, aki segíthet, ha elakad, ha segítségre vagy csak néhány bátorító szóra van szüksége. Én szívből ajánlom Vivit, mert ő nagyszerű támasz és bátorító, amikor a legnagyobb szükséged van rá.

Items Image

Anna

Ismerj meg egy kicsit jobban!

1

Én magyar vagyok, a férjem spanyol, így itt élünk Spanyolországban.

2

3 kisfiúnk van, akiket 4 nyelven nevelünk. Én magyarul beszélek velük, a férjem angolul, az oviban katalánul van minden, a spanyolt pedig az itteni környezetből, családból szívják magukba, itthon pedig a férjemmel egymás közt spanyolul beszélünk.

3

Mindig is szerettem volna gyerekekkel foglalkozni, de sosem tudtam igazán, hogy mit pontosan. Aztán az élet elém gördítette a tökéletes megoldást, a szoptatási tanácsadást, mellyel a szakmai pályám 180 fokos fordulatot vett.

4

A világból ki lehetett volna régen kergetni a tengeri herkentyűkkel, a terhességeim alatt viszont ezeket kívántam és rengeteg kagylót ettem, amit előtte pl soha meg nem ettem volna.

5

A férjemmel a gyerekek érkezése előtt acroyogáztunk, azóta is közös szerelem ez, és próbálunk rá időt szakítani a gyerekek mellett.